کشت هیدروپونیک

هیدروپونیک

کشت هیدروپنیک شیوهٔ کشت بدون خاک می‌باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه‌گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می‌شود با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و نگهداشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثرمانند پرلیت عملاً نیاز به خاک منتفی می‌شود.

بستر کشت:معمولا از مواد کدر، برای جلوگیری از ورود نور خورشید و همینطور جلوگیری از رشد خزه در محیط ریشه که از تمام جهات محصورند و فقط در قسمت قرار گیری گیاه باز هستند استفاده می‌شود. می‌توان از لوله‌های گشاد پلیکا، کیسه‌های نایلونی سیاه رنگ و مانند اینها برای ساخت بستر کشت استفاده کرد.

کشت هیدروپونیک به صورت‌های گوناگونی اعمال می‌شود در ساده‌ترین و قدیمی‌ترین روش کشت هیدروپونیک گیاهان را در بسترهای از جنس کاه کشت می کرده و مواد غذایی را در اختیار گیاهان کشت شده دراین بسترها قرار می‌دهند. روش‌های جدید تری نیز بکار برده می‌شود مانند روش NFT که در آن مواد غذایی بصورت یک لایهٔ نازک در اختیار گیاه قرار می‌گیرد. دو سیستم تغذیه گیاهان در هایدروپونیک وجود دارد:

سیستم باز: که در آن عناصر شیمیایی ای (ماکرو و میکرو) که گیاه به آنها نیاز دارد، فقط یک بار در

سیستم بسته: که در آن مواد غذایی محلول در آب بیشتر از یک باراستفاده می‌شوند. برای اینکه محلول غذایی در سیستم بسته، باافت کیفیت روبرو نشود، باید دایما به وسیله دستگاه‌های کنترل کیفیت، اندازه گیری شود و آن قسمت از عناصر شیمیایی محلول در آب جاری در محدوده ریشه گیاهان، که جذب ریشه شده‌اند ومحلول دیگر آنها را با خود ندارد، به محلول، اضافه شوند.

شکلک های محدثه

ادامه نوشته

نمودار Ph

این نمودار با برنامه WORD کار شده و امیدوارم خوشتان بیاید.

لینک دانلود : نمودار Ph 

حجم فایل : 14.311KB

منبع:WWW.SHAHRYARAMIR12.BLOGFA.COM

کاغذ Ph

شکلک های محدثه
ادامه نوشته

جالیز

جالیز

جالیز یا پالیز به کشتزاری گفته می‌شود که محصولاتی از رده صیفیجات مانند خربزه و هندوانه و خیار در آن کاشت و برداشت می‌شوند.در شهرهای قدیمی ایران جالیز را، جیلیز می‌گویند.


محصولات جالیزی

نگهداری میوه در سردخانه

نگهداری میوه وسبزیجات بعنوان عاملی مهم از دیر باز مورد توجه بشر بوده است . میوه وسبزی پس از تولید وبرداشت از مزارع وباغات باید به طریق مناسب برای زمان کمبود ،نگهداری ویا فراوری گردد،در غیر اینصورت دچار فسادوضایعات خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، از نگهداری میوه و سبزی چندین هدف عمده برای انسان تامین می گردد اولا با نگهداری آنها می توان کمبود شان را در زمانی که امکان تولید آنها نیست مرتفع ساخت.ثانیا با نگهداری آنها برای زمانهای خاص میتوان به تعدیل قیمتها کمک نموده به طوریکه می توان از کاهش بیش از حد قیمت در زمان برداشت جلوگیری بعمل آورد که این به نفع بخش کشاورزی وکشاورزان زحمت کش می باشد همچنین از افزایش بی رویه قیمت آنهادر زمان کمبود جلوگیری نمود که این مورد اخیر نیز به نفع مصرف کنندگان می باشد یکی از مهمترین روشهای نگهداری میوه وسبزی به منظور اهداف فوق استفاده از سردخانه های بالای صفر می باشد.

اصول استفاده از سرد خانه های بالای صفر:

اصول استفاده از سردخانه های بالای صفر بر این اساس است که پایین آمدن دمای محصول در زمان نگهداری موجب می شود که فساد میکروبی ،شیمیایی وفیزیکی محصول کندویا متوقف شود.

دماهای پایین با جلوگیری یا توقف رشد میکرو ارگانیسم های فاسد کننده موجب جلوگیری از فساد میکروبی می گردند که دربین میکروارگانیسم های مختلف میکروارگانیسم های سرما دوست قابل اهمیت ومسئله ساز می باشند که معمولا مناسبترین دما جهت رشد آنها زیر 10 درجه سانتیگراد می باشد.

دراین روش  نگهداری جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های سرما دوست ممکن است از روشهای تکمیلی نظیر استفاده از انواع ترکیبات ضد قارچ ویا ضد باکتری ویا از پرتوهای فرا بنفش استفاده شودکه ترکیبات شیمیایی ممکن است به صورت محلول ویا همراه با عمل واکس زدن مورد استفاده قرار می گیرد ولی استفاده از پرتو فرا بنفش به صورت لامپهای مخصوص در داخل سردخانه ها ارجحیت بیشتری دارد.

کاهش دما همچنین از فساد شیمیایی جلوگیری می نماید .به طور کلی سرعت واکنشهای شیمیایی مثل قهوه ای شدن آنزیمی ،تنفس ،رسیدن میوه و…. باافزایش دما تشدید می یابد.طبق یک نظریه علمی شدت واکنشهای شیمیایی در ازاء افزایش هر 10 درجه سانتیگراد تقریبا” دو برابر میشود. لذا با نگهداری میوه وسبزی در سرد خانه ها توسط کاهش دما از شدت تنفس وفعل وانفعالات شیمیایی جلوگیری بعمل می آید. قابل ذکراست که باکاهش دمای محصولاتی نظیر میوه وسبزی در سردخانه های بالای صفر از فساد فیزیکی این محصولات هم کاسته می شود، چونکه کاهش دما سرعت تبخیر آب را پایین می آورد و با این روش از پژمردگی محصول که نوع فساد فیزیکی محسوب می شود جلوگیری می شود .

ولی ذکر این نکته نباید فراموش گردد که در جریان حمل ونقل-بسته بندی وچیدن این محصولات در سردخانه باید نهایت دقت بعمل آید تامحصولاتی که به لحاظ فیزیکی حساس هستند دچار صمات مکانیکی ویا ضایعات دیگر فیزیکی نگردد.

عملیات لازم قبل از سردخانه گذاری میوه هاوسبزیجات :

قبل ازاینکه میوه وسبزی در سردخانه بالای صفرانبار شوند بایستی به شرح زیر روی آنها انجام داد:

1) سردکردن مقدماتی :

منظور از سرد کردن مقدماتی در سردخانه ها پایین آوردن دمای محصول قبل از انبار کردن است.معمولا” درسردخانه های بالای صفر راهروی دربین سالنهای سرد احداث می شود.که آنها به منظور سردکردن اولیه وانجام سایر مراحل مقدماتی سردخانه گزاری مثل سورتینگ-واکسینگ بسته بندی و… استفاده می شود.

دراین قسمت کاهش دما تاحدود5درجه سانتیگراد برای میوه های مناطق معتدل وتا حدود 10 درجه سانتیگراد برای میوه های نیمه گرمسیری وگرمسیری که به سرمازدگی حساس هستند انجام می شود.

2) درجه بندی:

سورت ودرجه بندی به عنوان یک عملیات ضروری بایستی برروی میوهاوسبزیجات انباری قبل از سردخانه گذاری انجام شود.بطورکلی بایستی میوه هایی برای انبار کردن انتخاب شوند که کاملا” سالم ودارای کیفیت عالی وقابلیت نگهدارندگی بالایی داشته باشند.

3)التیام دادن:

درمورد برخی محصولات نظیر سیب زمینی وپیاز ومرکبات درصورت صدمه دیدن ویا بریده شدن سطح آن درزمان برداشت یاحمل می توان درشرایط مناسب وبا مواد مناسب آنهارا ترمیم والتیام داددر غیراین صورت دراثر نگهداری درسردخانه عوامل فساد ازآن محل شروع به رشد کرده واین فساد به سایر محصولات همجوار هم سرایت می کند.

4)واکسینگ:

واکس زدن فیزیکی نیز یکی ازعملیاتی است که قبل ازنگهداری بعضی از میوه هاوسبزیها درسردخانه ممکن است برروی آنها انجام شود به همین منظور سطوح خارجی محصول راتوسط لایه نازکی ازیک واکس خاص (مثل برخی ازروغنهای مخصوص اینکار)می پوشانند که این امر اولا” دربهبود وضعیت ظاهری محصول موثر بوده ثانیا” ازتبخیر آب وپژمرده شدن محصول جوگیری می کند وثالثا” راهی است برای استفاده از مواد ضد قارچ به همراه واکس جهت کمک ونگهداری برخی ازمحصولات درسردخانه.

طریقه استفاده ازواکس بدین صورت است که آن راتوسط یک امولسیون کننده به صورت امولسیون درآب درآورده ویا ممکن است دریک حلال حل نموده وسپس محصول را از داخل آن عبور داده ویا ممکن است امولوسیون به صورت کف برروی میوه ویا سبزی زده می شود.

بعد از عمل واکس زدن جهت یکنواخت شدن واکس محصول وبراق شدن آن محصول برس زده می شود که برای این کار ضمن عبور محصول ازروی نوار نقاله قبل ازبستهبندی به صورت مکانیکی برس زده می شود.سپس محصول توسط یک جریان هوای خشک ،خشک گردیده ورطوبت اضافه شده در سطح ازبین می رود.

نکته قابل ذکر این است که در برخی موارد وبرای برخی از محصولات جهت جلوگیری از رشد قارچها در سردخانه ممکن است قبل از انبارکردن میوه ها سطوح آن با مواد ضدقارچ ضدعفونی گرددکه همانطور فوقا”ذکرشد ممکن است این مواد همراه با واکس برروی سطح محصول زده شود.

5)بسته بندی:

آخرین عمل جهت نگهداری میوه ها وسبزیجات درسردخانه می باشد که به طرق مناسب ومختلف وبراساس شرایط هرمحصول ومدت زمان نگهداری ونوع عرضه و… این عمل انجام میشود.به هرصورت بسته بندی محصول یک ضرورت است ولی بایستی به طریقی انجام شود که هوای سرد به آسانی درداخل محصول نفوذ کند.

شرایط وضوابط فنی نگهداری میوه ها وسبزیها در سردخانه:

با توجه به اینکه میوه ها وسبزیها دارای سلولهای زنده هستند لذا این سلولها حتی دردماهای پایین به حیات خود ادامه داده ولذا دارای اعمال متابولیکی که مهمترین انها تنفس می باشد(گرچه بسیار اندک هم باشد) تنفس موجب مصرف مواد داخل سبزی شده لذا تولید گرما می کند.

گرمای ایجاد شده براثر تنفس موجب بالا بردن دمای انبار (سردخانه) شده که در این صورت می بایست این گرما توسط دستگاههای سرد کننده مکانیکی از طریق هوا جذب شود که طراحی وتدارک تجهیزات لازم به همین منظور در سرد خانه ها قابل اهمیت می باشد.

شرایط نگهداری میوه ها وسبزیها در سردخانه های شامل کنترل دمای سردخانه،کنترل رطوبت نسبی تهویه هوا وجلوگیری از رشد قارچها می باشد که همه این موارد بایستی بر اساس جدول توسط مدیر فنی  کنترل ونظارت وبازرسی دوره ای انجام گیرد.

شرایط نگهداری برخی ازمیوه ها وسبزیجات خاص منطقه در جدول شماره 1و2 نشان داده شده است.

ذکر وتوجه به نکات ذیل در خصوص نگهداری میوه وسبزی در سردخانه خالی از لطف نبوده ورعایت آنها علاوه بر اینکه به محصول درزمان طولانی تر کمک نموده ومانع فساد وضایعات در محصولات سردخانه  می گردد:

1) ازانبار نمودن دو نوع محصول در یک اتاق جلوگیری گردد مگر دو محصول دقیقا” دارای یک شرایط نگهداری باشند که این موضوع بایستی با نظارت دقیق مدیر فنی و برنامه ریزی خاص صورت گیرد.

2) کنترل بر وضعیت چیدن بسته ها،به طوریکه فاصله کافی (حدود 50 سانتیمتر)نسبت به دیوار های جانبی وکمی بیشتر نسبت به سقف در نظر گرفته شود

3) در داخل اتاقکهای سرد یک راهرو در وسط محصولات چیده شده منظور لحاظ گردد.

4) کنترل وآزمایشات لازم ومستمر بروی کیفیت محصول درطول نگهداری انجام پذیرد.

5) نکات ومواد بهداشتی ونظافت کامل در پایان دوره در انبارها انجام گیرد.

گلخانه

همراه با توضیحات

ادامه نوشته

گروه بندی اسید ها

اسیدهای قوی

اسیدهای زیر جزو اسیدهای قوی محسوب می شوند و به طور کامل در آب یونش می یابند و تولید یون (+H3O) می کنند.

  • هیدروبرمیک اسیدHBr
  • هیدروکلریک اسید HCl
  • هیدرویدیک اسید HI
  • نیتریک اسید HNO3
  • سولفوریک اسید H2SO4
  • پرکلریک اسید HClO4

اسیدهای ضعیف معدنی

  • بوریک اسید
  • کربنیک اسید
  • کلریک اسید
  • هیدروفلوریک اسید
  • فسفریک اسید
  • هیدروسولفوریک اسید
  • نیترو اسید
  • فسفرو اسید

اسیدهای ضعیف آلی

به طور کلی تمام اسیدهای آلی اسیدی ضعیف هستند. مانند:

  • استیک اسید
  • بنزوئیک اسید
  • بوتیریک اسید
  • سیتریک اسید
  • فرمیک اسید
  • لاکتیک اسید
  • مالئیک اسید
  • مندلیک اسید
  • اگزالیک اسید
  • پروپانوئیک اسید
  • پیروئیک اسید
  • والریک اسید

خاصیت اسید ها

ویژگی ها
اسیدها موادی ترش مزه اند خاصیت خورندگی دارند شناساگرها را تغییر رنگ می‌دهند و بازها را خنثی می‌کنند.

بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ اند حالتی مانند صابون در تماس با دست دارند شناساگرها را تغییر رنگ می‌دهند و اسیدها را خنثی می‌کنند. همچنین اگر یک اسد و یک باز با هم واکنش بدهند تولید نمک وگاز هیدروژن می کنند.(نمک ها خود از یک فلز و یک نا فلز تشکیل شده اند.)


شکلک های محدثه

ادامه نوشته

انواع اسید ها

فهرست اسید ها

 

۱.اسید سیتریک
۲.اسید سولفوریک
۳.اسید نیتریک
۴.اسید پانتوتنیک
۵.اسید فرمیک
۶.اسید فسفریک
۷.اسید استیک
۸.اسید بوتریک
۹.اسید پیرویک
۱۰.اسید فرمیک
۱۱.اسید لاکتیک
۱۲.اسید مالیک
۱۳.اسید پیروگلوتامیک
۱۴.اسید بنزوییک
۱۵.اسید سوکسینیک
۱۶.اسید اکسالیک
۱۷.اسید فلوئوروبوریک

کشت دیمی چیست


var CC=0; var CommAr=['یک']; کشت دیم چیست
کشت
دیم اشاره به آن مناطقی از کشاورزی دارد که متوسط نیاز آبی گیاهان زراعی
از طریق باران تامین شود بطوریکه پتانسیل عملکرد گیاهان زراعی تا کمتر از
40 درصد پتانسیل کامل آنها در شرایط عدم کمبود آب محدود گردد. بر این اساس
، 25
درصد تولید غله در دنیا در شرایط دیم صورت می گیرد. برخی روش ها به
افزایش عرضه آب به گیاه زراعی از طریق بهبود بازده ذخیره آب در دوره های
آیش ، کاهش روان آب در طول رشد گیاه زراعی ، یا افزایش حجم گسترش ریشه جهت
آب بیشتر کمک می کنند. بهر حال اغلب تولید محصول در این مناطق در واقع
بعلل تراکم نامطلوب بوته ها ، حاصلخیزی پائین خاک ، حمله بیماریهای گیاهی
، زمان کاشت نامناسب ، آب ماندگی و رقابت علف های هرز و غیره محدود می
باشد. با این وجود ، کمبود آب مهمترین محدود کننده تولید در شرایط دیم می
باشد
.

در
کشور های
در حال توسعه ، در مناطق دیم کاری فقر زیاد و هم چنین ضعف شدید
خاک زراعی در اثر چرای بی رویه دام ها ، و فرسایش مشاهده می شود. بعلت
غالبیت کشت دیم و تلفیق فعالیت های کشاورزی و دامداری در مناطق معتدل و هم
چنین نیمه گرمسیری استرالیا ، زراعت دیم همیشه مزیت نسبی خوبی را در تحقیق
داشته است. بهر حال تحقیق روی عوامل اصلی موثر بر پایداری تولید دیم در
کشورهای در حال توسعه نظیر تنزل ساختاری و فرسایش خاک ، اسیدی شدن خاک ،
شوری در مناطق خشک ، تنوع محدود گیاهان زراعی و مقاومت به علفکش ها در حال
انجام و مطالعه می باشد.

راهکارهای کلیدی

ایجاد
ارقام مقاوم به تنش های خشکی را می توان با سایر رهیافت ها مانند بهبود
حاصلخیزی خاک ، استقرار بهتر بوته ها و کنتر
ل خوب علف های هرز توأم نمود.

در
شرایط زراعت دیم ، زمان کاشت به موقع و مدیریت حاصلخیزی خاک اهمیت بیشتری
دارند. حفظ حاصلخیزی خاک می تواند پایداری تولید را بهبود ببخشد.

حفظ
پوشش مواد
گیاهی روی سطح خاک که اغلب به عنوان شخم حفاظتی شناخته می شود،
بهترین نمونه از فن آوری کاهش جریان آب باران روی سطح زمین می باشد.

و با این روش آب بیشتری برای گیاهان زراعی تامین می شود و فرسایش آبی خاک زراعی کاهش می یابد.

کاربرد
روش خاک ورزی حفاظتی
چند مانع دارد و این موانع شامل نیاز به سرمایه گذاری
، تامین ماشین آلات جدید خاک ورزی و بذر کاری و کاربرد علفکش ها جهت کنترل
علف های هرز برای حفظ بقایای گیاهان زراعی و علوفه ای می باشد. اغلب نسبت
به کاهش خاک ورزی مقاومت فرهنگی وجود دارد. بهر حال ، فواید آن بقد
ری زیاد
می باشد که انجام تحقیقات دریافتن روش هایی پیرامون رفع این موانع از
اولویت زیادی برخوردار ست.

خسارت
وارده به سیستم ریشه گیاهان زراعی در اثر حمله نماتدها و بیماریهای خاکزی
در اراضی مناطق خشک مخصوصا" در شرایط تک کشتی مستمر غلات شدید می باشد
.

راهکار
مهم دیگر جهت کاهش خسارت این عوامل زیان آور به سیستم ریشه کشت گیاهان
زراعی غیر میزبان م
انند خردل یا کلزا می باشد. این تغییر سیستم کشت که
پذیرش آن برای کشاورزان مشکل بود در استرالیا جنوبی بسیار موفقیت آمیز
بوده است. و انجام تحقیق مشابه جهت یافتن تناوب زراعی مناسب در کشورهای در
حال توسعه بسیار خوب است.

در
کشورهای در حال توسعه ، دام ها معمولا" بخشی از سیستم های کشاورزی دیم
هستند و دام ها به مدت چند هفته از گیاهان زراعی ، ضایعات گیاهان زراعی ،
کاه و کلش گیاهان زراعی ، آیش های پر علف و مرتع حاشیه مزارع مجاور تغذیه
می کنند. لی فارمینگ ( همانند استرالیا ) وجود ندارد و تعداد کمی مرتع
برای ای
ن منظور وجود دارد.

دام
ها همیشه در آغل بسر می برند. کود حیوانی آنها برای چرخه عناصر غذایی خاک
مهم است. اما بجز در مزارع نزدیک به آغل ها ، این کود حیوانی کافی و کار
آمد نیست
.

در
مناطق خشک از دام ها در آمد قابل توجهی بدست می آید و می توان در تحقیقات
یافتن گیاهان علوفه ای
لگومینوزه را جهت کشت دیم در اراضی خشک گنجاند. در
شرایط کمبود عمومی آب برای اجرای کشت مخلوط گیاهان یکس
اله و درختان گاهی
آزادی عمل وجود دارد و گاهی آزادی عمل وجود ندارد.

جمع
آوری روان آب ها در مکان های محدود جهت آبیاری اراضی خشک در بسیاری از
کشور های در حال توسعه مهم می باشد. هر چند رهیافت آبیاری تکمیلی می تواند
راندمان مصرف آب در گیاهان دانه ای را افزایش دهد، اما برای ا
ستفاده از آب
گران بندرت توجیه اقتصادی وجود دارد. بطور بدیهی با کشت گیاهان زراعی با
ارزش نظیر تولید محصولات باغبانی خارج ازفصل در آمد بهتری بدست خواهد آمد
.

کشت آبی و دیمی


این تصویر در بیباغی گرفته شده است

خلاصه داستان خرسی که میخواست خرس بماند

1.      موجودی که در کارخانه استخدام شده بود . بالاخره خرس بود یا آدم ؟

2.      آیا باتغییر لباس   یا ظاهر  می توان اصل را تغییر داد؟

3.      چرا شخصیت اصلی داستان از وضعیت خود ناراضی بود؟

4.      آیا با تغییر فکر خود یا پذیرفتن وضعیت جدید مشکل او حل می شد؟

5.      چه مشکلاتی پیش روی موجودی که دچار تغییر هویت می شود وجود دارد؟

6.      به نظر شما برای شخصیت داستان خرس بودن بهتر است یا آدم بودن؟

7.      آیا می شود در زندگی انسانها نیز چنین مثال های پیدا کرد؟

حالا توجه شما را به داستان جلب می نمایم!

خرسی که می خواست خرس بماند

نویسنده یورگ اشتاینر

مترجم ناصر ایرانی

خلاصه داستان :

درختان برگ می ریختند و غاز های وحشی رو به جنوب پرواز می کردند.سردی باد خرس را می آزرد. او یخ کرده و خسته بود . بوی برف را در هوا شنید و به سوی غار گرم و دلپذیرش رفت. در لانه ی گرم خود  به  خوابی عمیق فرو رفت. خرس ها در تمام طول زمستان می خوابند.

روزی حادثه ای اتفاق افتاد آدمیانی به جنگل آمدند و با خود نقشه و دوربین و ارّه آوردند درختان را یکی پس از دیگری بریدند.سپس ماشین و جرثقیل آوردند تا در دل جنگل یک کارخانه بسازند وقتی بهار فرا رسید خرس از خواب بیدار شد.غار او اینک زیر کارخانه بود.خرس از غار بیرون آمد،با تعجّب به کارخانه زل زد.در همین لحظه نگهبان کارخانه جلو دوید و داد زد:اوهوی،عمو!چرا آنجا بیکار ایستاده ای؟

خرس گفت:معذرت میخواهم از حضورتان،آقا ولی من یک خرسم.

نگهبان داد زد:یک خرس؟تو هیچی نیستی مگر یک کارگر تنبل و کثیف.او آنقدر عصبانی بود که خرس را برد پیش رئیس کارگزینی،خرس در نهایت ادب به رئیس کارگزینی گفت من یک خرسم،آقا.رئیس کارگزینی گفت:تو یک کارگر تنبل و کثیف هستی که باید حمام بروی تا قیافه ی آدمیزاد پیدا کنی.آن وقت خرس را پیش معاون بخش اداری برد.

وقتی خرس وارد اتاق معاون بخش اداری شد.داشت تلفنی به کسی می گفت:ما اینجا یک کارگر خیلی تنبل داریم که ادعا می کند خرس است؛و او را پیش رئیس بخش اداری فرستادم.وقتی خرس وارد اتاق رئیس بخش اداری شد.گفت چه موجود کثیفی،جناب رئیس می خواهد ببیندش.ببریدش خدمت ایشان.

جناب رئیس به حرف های خرس خوب گوش داد و دست آخر گفت:جالب است!پس تو خرسی،آره؟تا وقتی ثابت نکنی حقیقتا خرسی من حرفت را باور نمی کنم.

خرس پرسید:ثابت کنم؟جناب رئیس جواب داد:بله،چون من می گویم خرس های حقیقی را فقط در باغ وحش ها و سیرک ها می توان پیدا کرد.دستور داد که خرس را با جیپ به نزدیک ترین شهری ببرند که باغ وحش داشت.خود نیز با اتومبیلش همراه او رفت.

خرس های باغ وحش همین که خرس غریبه را دیدند سرشان را تکان دادند و گفتند:این خرس،خرس حقیقی نیست.خرس حقیقی که سوار جیب نمی شود.خرس حقیقی،مثل ما،در قفس زندگی می کند.خرس خشمگینانه فریاد زد:شما اشتباه می کنید.من خرسم! من خرسم!

جناب رئیس لبخند زد و گفت:تو شهر بزرگ بعدی یک سیرک هست.خرس های سیرک بسیار با هوش اند.میرویم آنجا تا تو حرفت را ثابت کنی.خرس های سیرک مدّت بسیار زیادی به خرس غریبه چشم دوختند و بالا خره گفتند:او شبیه خرس است ولی خرس نیست.خرس با اندوه جواب داد:نه.کوچکترین خرس سیرک داد زد:او چیزی نیست جز یک مرد تنبل که لباس پشمی پوشیده و حمام نرفته.همه خندیدند.جناب رئیس هم خندید.خرس بیچاره به قدری غمگین بود که نمی دانست چه باید بکند.

و هنگامی که به کارخانه برگشت،برای خرس یک لباس کار آوردند،و به او گفتند ریشت را بزن،او مثل بقیه کارگران کارت حضور و غیاب را ساعت زد.نگه بان کارخانه او را پشت ماشین بزرگی برد و به او گفت که چه باید بکند.خرس سرش را تکان داد که یعنی چشم.

از آن به بعد خرس یک کارگر کارخانه بود و روز پس از روز،هفته پس از هفته،ماه پس از ماه پشت ماشین می ایستاد و کار می کرد.

برگ درختان زرد شد،حسّ خستگی در بدن خرس شروع کرد به ریشه دواندن.هر چه برگ ها بیشتر و شادمان تر در باد پاییزی می رقصیدند،خرس بیشتر و بیشتر خسته

می شد.همکارانش مجبور می شدند صبح ها او را از خواب از تختخوابش بیرون بکشند و چندان نگذشت که،بی آن که دست خودش باشد،پشت ماشین به خواب می رفت.

یک روز نگهبان کارخانه پیشش آمد و داد زد:تو داری به تولید کارخانه لطمه می زنی.ما اینجا به کارگر تنبل بی عرضه ای مثل تو احتیاج نداریم.تو اخراجی!

خرس ناباورانه به او نگاه کرد و پرسید:اخراج؟منظورت این است که من هرجا دلم بخواهد میتوانم بروم.نگهبان کارخانه داد زد:هیچ کس جلویت را نمی گیرد.

خرس فرصت را از دست نداد.زود بقچه اش را برداشت و از کارخانه بیرون رفت.یک شب و یک روز و سپس یک روز دیگر پیاده راه رفت.او از میان برف کشان کشان به جنگل رفت.آنقدر رفت و رفت و رفت تا به یک غار رسید.بیرون غار نشست و به خود گفت:نمی دانم چه باید بکنم.ای کاش اینقدر خسته نبودم.او مدّت بسیار درازی آنجا نشست و به افق خیره شد،به زوزه باد گوش سپرد و به برف اجازه داد که روی او ببارد و بپوشاندش.

به خود گفت:حتم دارم که یک چیز خیلی مهم را فراموش کردهام ، ولی آن چیز چیست؟ چه چیز را فراموش کرده ام ؟

فلزات و ویژگیهای آنان

فلز

فلز ماده‌ای است که می‌توان آن را صیقل داده و براق کرد( بجز جيوه كه در دمای اتاق بشكل مايع است) یا به طرح‌های گوناگون در آورد و از آن مفتول‌های سیمی ظریف تهیه کرد. فلز جسمی است که آزمایش‌های مربوط به گرما و مهم‌تر از همه جریان الکتریکی را به خوبی هدایت می‌کند. فلزات با یکدیگر فرق زیادی دارند، از جمله در رنگ و سختی و نرمی، تعدادی از آنها ممکن است به آسانی خم شده و یا خیلی محکم و مقاوم باشند.


شکلک های محدثه

ادامه نوشته

انواع فلزات


فلز نیكل
مقد مه
*نیكل فلزی است به رنگ سفید متمایل به نقره ای با خاصیت صیقل پذیری ودرخشندگی
نیكل به طور گسترده ای درمحیط زیست پراكنده است وغلظت آن تابعی است از سوخت های فسیلی ، استخراج آن از معادن وپالایشگاه ها وسوختن مواد زائد است . انسان از طریق هوا ،آب ، غذا وتنباكو در معرض نیكل قرار دارد . در این میان ، غذا مهمترین مسیر ورود نیكل در بدن انسان است ( دود سیگار در درجه دوم اهمیت قرار دارد ) نیكل به مقدار فراوانی در غذا وجود دارد ، بالاترین میزان در غلات ، میوه های مغز دار ، كا كائو وفرآورده های سویا دیده می شود . اغلب نمك های نیكل كه از طریق غذا وارد بدن شده اند دفع می شوند . نیمه عمر نیكل حدود 11 ساعت است . مقدار طبیعی نیكل در بدن به طور متوسط حدود 3/7  گرم بر كیلو گرم است . بیشترین غلظت نیكل در استخوان ، ریه ،كلیه وكبد دیده می شود .
میزان جذب نیكل در معده وروده بستگی به شكل شیمیایی آن دارد . اگر چه تركیبات محلول نیكل بهتر جذب می گردند اما ممكن است تاثیر تركیباتی كه به طور ضعیف محلول هستند در میزان جذب كل مهم تر باشد زیرا این تركیبات به محض قرار گرفتن درشیره اسیدی دستگاه گوارش حلالیت بیشتری می یابند .
 
 
خواص فیزیكی و شیمیایی
   وزن اتمی                                   58.69 
   نقطه ذوب                                     1452درجه سانتیگراد
   نقطه جوش                              2900 درجه سانتیگراد
   تركیبات كم خطر: نیكل فلزی, سولفات و اكسید نیكل
   تركیبات زیان آور: نیكل كربونیل
سنگهای معدنی
   سولفور به صورت(ni,fe)9s8
   سولفاتcufes2
   سنگهای ارسنیكی نیكلNiAs
   سنگهای معدنی نیكل و مس را به صورت اكسید مس و اكسید نیكل به دست می اورند و به صورت آلیاژی به نام monel mentalكه دارای 28%مس و 67%نیكل است احیاء نمود
مصارف صنعتی
   به عنوان آند در ابكاری وسایل مقاوم ضد زنگ زدگی
   وسایل هدایت الكتریكی و لامپ های رادیو
   باطری های نیكل –كادمیوم
   الیاژهای فولاد در ماشین الات سنگین
   الیاژ نیكل و مس برای وسایل مواد غذایی
   الیاژ نیكل وآالومنیوم برای هواپیما
تركیبات نیكل
   نیكل دو سری اكسید و هیدروكسید از تركیبات 2و3ظرفیتی تولید می كند.املاح كمپلكس نیكل تقریبا ناپایدارند و اغلب دارای فعل و انفعالات زیاد(دوظرفیتی) می باشند.
   نیكل كربونیل و كمپتكس های آمونیاك
نیكل كربونیل :
ازاملاح فوق العاده سمی وزیان آور نیكل می باشد اما تركیبات دیگر آن دارای سمیت كمتری هستند جذب متال كربونیل ها از طریق ریه ها خیلی سریع می باشد.
عوارض ناشی از مسمومیت با نیكل كربونیل عبارتند از سردرد جلوی پیشانی تاسر گیجه ، تنگی وسختی سینه ، حالت تهوع ، ضعف دست وپاه ، سرفه وكوتاه شدن تنفس 
تاثیر نیكل بر محیط زیست
سمی ترین تركیب نیكل كه اغلب دركارخانه ها مشاهده می شود كر بونیل نیكل است .
غلظت های نیكل در محیط به علت مصرف سوخت های فسیلی ناشی از نیرو گاه ها ، معادن ، پالایشگاه ها وسوزاندن مواد زائد است .
منابع ایا ترو ژنیك ، شامل اعضای مصنوعی حاوی نیكل ، پساب های آلوده سیاهرگی ، داروها ومواد حاصل از دیالیز خون می باشد.
مقدار نیكل موجود دراتمسفر مناطق شهری حدود 10 تا 60 نانو گرم در متر مكعب می باشد . مقادیر نیكل موجود در آب دریا 5/0 -1/0 نانو گرم در لیتر است .
مقادیر متوسط موجود در آب آشامیدنی وآب سطحی به ترتیب كمتر از 20 نانوگرم در لیتر و20 – 15 نانو گرم در لیتر است .
مقدار كل جذب نیكل از طریق غذا ، با توجه به مقدار ومنشع غذا بسیار متفاوت است .
متوسط جذب روزانه نیكل از طریق غذا ( به استسنای صدفداران ) در یك فرد بالغ 120 نانو گرم در روز است .
توكسیكوكینیتیك
   جذب این فلز از طریق دستگاه گوارش به كندی صورت می گیرد.
   تماس جلدی با این فلز موجب اختلالات پوستی می گردد.
   استنشاق بخارات این فلز موجب اختلالات تنفسی شده و این عنصر از طریق شش ها نیز جذب می شود.
   نیكل در قسمتهای مختلف بدن توزیع و عمدتا از طریق كلیه ها دفع می گردد.
 
 
مكانیسم مسمومیت
مكانیسم اثر این عنصر از طریق ایجاد اتصالات غیر برگشتی با ماكرومولكولهای ضروری و حیاتی می باشد و بهمین علت موجب اختلال در فعالیت بیولوژیكی سلولها می شود.
 
تماس های صنعتی
   تماس جلدی با املاح نیكل به مدت طولانی موجب خارش,سوزش و درماتیت اگزمایی شكل می شود.
كه علایم درماتیت عبارتند از : احساس سوزش وخارش در دست ها ، التهاب وقرمزی پوست دست وبازو
   بثورات جلدی ممكن است پس از 2تا4هفته ظاهر شود.
   سرطان ریه و بینی در افرادی كه به مدت طولانی در معرض تركیبات این فلز از طریق استنشاقی قرارداشته اند گزارش شده است.
   ضایعات كبدی عصبی در كارگران كارخانجات نیكل گزارش شده است.
علائم مسمومیت
   تركیبات غیر محلول نیكل در مقایسه با تركیبات محلول آن اثرات سمی متفاوتی ایجاد می نمایند.
   نیكل تترا كربونیل مایع بیرنگی است كه در آب نامحلول و با اسیدها و قلیلهای مایع فعل و انفعالی نمی دهد ولیكن درمایعات آلی محلول است و در 45 درجه می جوشد.
   مطالعات نشان داده كه نیكل كربونیل موجب تحریك در ازادسازی اریتروپویتین از بافت كلیه می شود.
   اختلالات عصبی: سرفه،گیجی ، سردرد ، بی خوابی، توهم،تشنج, هذیان
   اختلالات تنفسی: سرفه های خشك،خیز ریه، تب وسیانوز
   ختلالات قلبی-عروقی: تاكیكاردی ,آسیب میوكارد
   افزایش تعداد گلبولهای قرمز
 ناهنجاریهای جنینی
روشهای اندازگیری
   روش كلریمتری فرهال كه در آن از دی تیو اوگزالات استفاده می شود.
   نیكل را می توان از طریق اسپكتروگرافی تا حد حساسیت 0.001میكروگرم در الكترودها بر مبنای 2میلیگرم از خاكستر اندازه گیری كرد.
روشهای پیشگیری وكنترل
1- جلوگیری از تماس های مستقیم با املاح نیكل از طریق استفاده از ماسك تنفسی ، لباس كار ودستكش مناسب
                
2- استفاده از سیستم های تهویه موضعی و عمومی در كارگاه های تهیه آلیاژهای نیكل   
                                                       
3- انجام معاینات شغلی دوره ای منظم بخصوص آزمایش تعیین مقدار فلز در خون وادراركارگران در معرض تماس 
                            
4 - كاهش غلظت نیكل تا میزان حد اكثر مجاز 1.5 میلی گرم در متر     مكعب ونیكل كربونیل 05/0 پی پی ام وسولفید نیكل 1/0 میلی گرم در متر مكعب وتركیبات قابل حل آن 1/0 میلی گرم در متر مكعب    وتركیبات غیرقابل حل نیكل 2/0میلی گرم در متر مكعب در هوای كارگاهها
برنز (Boronze) آلیاژی است از مس و قلع ـ ظاهراً مس اولین فلزی است كه برای تهیه ابزار و ظرف به‌كار رفته‌است بعداً قلع را به‌منظور افزایش مقاومت بدان افزوده‌اند ـ از برنز برای تهیه اشیاء و وسایل گوناگون از قبیل اسلحه ، وسایل تزیینی ، مجسمه ، ابزار و ظروف مختلف [35] استفاده می‌كردند ـ گاهی اشیاء برنزی را با قطعات طلا و نقره نیز مرصع می‌كردند ـ بعد از كشف آهن این فلز جانشین برنز در اغلب صنایع گردید و آلیاژ مزبور را بیشتر در كارهای هنری بكار می‌بردند ، چون نقطه ذوب برنز از آهن و مس كمتر است لذا غالباً از آن در قالب‌گیری استفاده می‌كردند – نسبت اختلاط مس و قلع در تمام نمونه‌ها یكسان نیست و در آلیاژهای قدیمی مقدار قلع از پنج تا پانزده درصد بالغ می‌شود در بعضی موارد با در نظر گرفتن مورد استعمال آن اجسام دیگری برای تغییر رنگ یا ازدیاد بعضی خواص بدان می‌افزایند ـ آلیاژ مجسمه‌های برنزی مدرن مخلوطی است از 75%  مس و 3% قلع و 20% روی و 2% سرب.
 
 
در قدیم ابزار و اسلحه‌های برنزی را آب داده و با چكش‌كاری تیغه‌ها و لبه‌های آنها را تیز و بَّرا می‌كردند ، این اعمال به مقدار قابل ملاحظه‌ای بر مقاومت و استحكام شیئی می‌افزودـ برنز به آسانی در هوا فاسد می‌شود و سطح آن از جسم سبز روشنی پوشیده می‌شود كه به «زنگار برنز» موسوم است شدت فساد در اشیاء برنزی كه مدت طولانی زیر خاك مانده‌اند به مراتب بیشتر است و در بعضی موارد پیشرفت آن به حدی است كه اگر بدون احتیاط دستكاری شود جسم به‌كلی از هم پاشیده و خورد می‌گیرد ـ معمولاً برنزهای تازه از قهوه‌ای تیره تا طلایی روشن می‌باشند كه بعد از مدتی در اثر فساد به‌كلی تغییر رنگ می دهندـ رنگ سبز و گاهی مایل به آبی كه بیش از هر رنگی در سطح برنزهای كهنه دیده می‌شود مربوط به تشكیل كربنات مس می‌باشد. رنگ قرمز و گاهی سیاه سبب تشكیل اكسید مس است كه در بعضی نمونه‌های قدیمی تبدیل به اكسی كلرور مس (Copper Oxychloride) شده و رنگش به سبزی می‌گرایدـ چنانكه گفته شد پدیدار شدن این رنگها مربوط به تشكیل شدن زنگار برنز است كه دلیلی است بر قدیمی بودن شیئی و زدودن آن از ارزش جسم می‌كاهد زیرا به وسیله آن می‌توان به قدمت برنز پی برد با وجود این اگر لازم باشد زنگار برنزی را مثلاً برای خواندن خطوط یا دیدن نقوش زیر آن بزدایند بهتر است آنرا به كمك ابزار ظریفی مانند قلم‌تراش با دقت و حوصله تمام تراشیده یا به‌وسیله بُرسی كه سیم‌های برنجی دارد بسایند ـ از استعمال برس‌های آهنی یا فولادی در این مورد باید جداً خودداری شود ، پس از اتمام عمل برای جلوگیری از تجدید فساد [36] لازم است رویه آنرا به وسیله ورقه نازكی از ورنی شفاف محافظت نمایند ـ در صورتی‌كه بخواهند از عوامل شیمیایی در این‌مورد استفاده نمایند بهتر است شیئی موردنظر را در محلول ده درصد جوهر سركه (Acetic Acid) فرو برده سپس با آب جاری كاملاً بشویند ، در نتیجه كربنات سبز رنگ مس از بین می‌رود و اكسید قرمز رنگی كه باقی می‌ماند به قدری سست و ناپایدار شده كه با مختصر كوشش پاك می‌شود ، مجدداً یادآوری می‌نماید زدودن زنگار برنزهای قدیمی جز در برخی موارد كاملاً استثنایی (برای آشكار ساختن خطوط و نقوش زیر آن) چون از ارزش آن می‌كاهد به هیچ‌وجه جایز نیست و حتی امروزه سعی می‌كنند تا كپیه‌هایی را كه از اشیاء قدیمی تهیه می‌شود به راههای مختلف و بطور مصنوعی « زنگار‌دار» نمایند مثلاً اگر جسم برنزی را به محلول رقیقی از نیترات مس و نمك طعام آغشته سپس در محلول دیگری كه از صد قسمت سركه رقیق ( اسید استیك ضعیف) پنج قسمت نشاندر ( كلرورآمونیم) و یك قسمت جوهر ترشك( اسید اگزالیك) تهیه شده فرو برده و در صورت لزوم پس از خشك شدن عمل را تكرار نمایند بعد از یك هفته قشری به رنگ سبز روشن مشابه سنگ طبیعی (Malachite) ( مخلوطی از كربنات و ئیدرات بازیك مس) بر آن ظاهر خواهد شد ـ برای ایجاد رنگ قهوه‌ای نیز راههای مختلفی وجود دارد  مثلاً جسم را حرارت داد و پس از آغشتن به گرافیت ٭ در محلول جوشانی كه از سی قسمت آستات بازیك  مس (Basic Copper Acetate) و سی قسمت نشادر و ده قسمت آب تشكیل شده فرو می‌برند و تا پدیدارشدن رنگ مطلوب شیئی را در محلول اخیر باقی می‌گذارند ـ چنانچه گفته شد چون زنگار طبیعی برنزهای كهنه مصنوعی نیز اغلب با این جسم یا Verdigris (كربنات یا سولفات بازیك و طبیعی مس) را به‌صورت گرد با ورنی با Shellac مخلوط كرده و به‌كمك برس مناسبی بر سطح شیئی می‌مالند این نوع زنگار سهلتر از اقسام قبلی قابل تشخیص می‌باشد و بطور كلی با كمی دقت می توان زنگارهای مصنوعی را به سبب صاف و یكنواخت بودن آنها از زنگارهای طبیعی تشخیص داد.
 
 
برنج
 آلیاژی از مس و فلز روی می‌باشد که نسبت آن‌دو در آلیاژ تعیین کننده نوع برنج با توجه به مورد استفاده آن است. برخی از انواع برنج‌ها برنز هم نامیده می‌شوند هرچند برنز آلیاژی از مس و قلع می‌باشد.
از این فلز به خاطر کاربردهای خاص و شکل و رنگ آن در جاهای مختلفی استفاده می‌کنند: مثلاً در دکوراسیون به خاطر رنگ تقریباً طلایی رنگش، در مهمات جنگی، در جاهایی که به اصطکاک کم نیاز باشد (مثل مغزی قفل‌ها)، و مخصوصاً بخاطر خاصیت آکوستیکی در سازهای موسیقی (مثل هورن).
برنج رنگی تقریباً زرد دارد که شبیه به رنگ طلا است. برنج در برابر کدر شدن و لکه‌دار شدن هم مقاومت دارد، یعنی دیرتر اکسایش می‌یابد.
برنج از مدتها پیش حتی قبل از تاریخ شناخته شده بود؛ در آن زمان که انسان هنوز فلز روی را نمی‌شناخت با ذوب کردن مس همراه با کالامین (سنگ معدن فلز روی) برنج تولید می‌کرد.
برنج معمولاً قابلیت چکش‌خواری بیشتری نسبت به مس و روی دارد و تقریباً دمای ذوب آن بین ۹۰۰ تا ۹۴۰ درجه سانتی‌گراد است . البته سختی و نرم بودن آن می‌تواند با تغییر نسبت مخلوط مس و روی تغیر کند.
مس داخل برنج (از طریق اثر اولیگودینامیک) خاصیت میکروب‌کشی به آن می‌دهد. به‌همین خاطر از برنج به عنوان دستگیره و دیگر فلزات رایج در بیمارستان‌ها استفاده می‌کنند.
امروزه تقریباً ۹۰٪ از فلزات برنج بازیافت می‌شوند، چون فلز برنج خاصیت مغناطیسی کمی دارد و به راحتی می‌توان آن را از فلزاتی که معمولاً با آنها مخلوط می‌شود جدا کرد. بدین ترتیب برنج جدا شده را دوباره بازیافت می‌کنند.
چگالی متوسط برنج ۸٫۴ گرم بر سانتی‌متر مربع است . انواع برنج
برنج دریاسالار: شامل ۳۰٪ روی همراه با ۱٪ قلع (در فارسی مِفرَغ نیز خوانده می‌شود)
برنج آلفا: شامل کمتر از ۳۵٪ روی، که از آن می‌توان برای کارهایی با فشار بالا، ضربه و سرد استفاده کرد. ساختار کریستالی این نوع برنج FCC است .
برنج بتا: شامل ۴۵٪ تا ۵۰٪ روی که سختی و مقاومت بیشتری نسبت به گرما و فشار و ضربه دارد.
برنج آلفاـبتا: شامل ۳۵٪ تا ۴۵٪ روی مناسب برای گرما
برنج آلومینیومی: که شامل آلومینیوم است و مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارد که از آن در ساخت سکه‌های اروپایی استفاده می‌کنند .
برنج آرسنیکی: شامل آرسنیک. آلومینیوم است که در ساخت دیگ‌های بخار کاربرد دارد .
برنج فشنگی: شامل ۳۰٪ روی
برنج معمولی: شامل ۳۷٪ روی، ارزان و مناسب برای کارهای بدون گرما (سرد)
برنج عالی: شامل ۳۵٪ روی و ۶۵٪ مس، با قابلیت انعطاف پذیری بالا، استفاده شده در ساخت فنر و پیچ ها.
برنج سربی: همان برنج آلفاـبتا همراه با مقداری سرب است.
برنج پست: شامل ۲۰٪ روی است، با رنگ زرد نزدیک به طلا
برنج دریایی: شبیه به برنج دربا سالار با ۴۰٪ روی و ۱٪ قلع (در فارسی مِفرَغ نیز خوانده می‌شود)
برنج سفید: شامل بیش از ۵۰٪ روی ، بسیار شکننده
برنج طلایی: که نرم ترین فلز برنج است با ۹۵٪ مس و ۵٪ روی که در ساخت مهمات جنگی کاربرد دارد.
 
طلا یا زَر
 (نشانه اختصاری:Au) نام یک عنصر است. از فلزات گرانبها با رنگ زرد و جلای فلزی می‌باشد.
طلا به طور طبیعی میل ترکیبی بسیار پایینی با کلیه عناصر نشان می‌دهد و به همین دلیل عمدتاً در طبیعت به صورت فلز خالص یافت می‌شود. شکل‌شناسی
 
یک سنگ طلا به وزن ۴.۴۲ کیلوگرم که در جنوب کالیفرنیا یافت شده است
طلا شکل کریستالی خاصی ندارد (اصطلاحاً آمورف یا بی شکل). در طبیعت معمولاً در میان سنگهای آتشفشانی و گاهی در میان رسوبات رودخانه‌ای و دریاچه‌ای یافت می‌شود. در سنگهای آتشفشانی به شکل دندریتی دیده می‌شود و در رسوبات به صورت دانه‌های ریز و درشت. اولین و بارزترین مشخصهٔ طلا، رنگ زرد و برق فلزی آن است. اما در موارد بسیار زیادی ممکن است با طلای ابلهان یا پیریت اشتباه گرفته شود. مهم‌ترین تفاوت در زمان این تشخیص، خاصیت چکش خواری طلا است. در حالی که پیریت با ضربهٔ چکش، خرد می‌شود، طلا در مقابل ضربه تنها کمی تغییر شکل می‌دهد. لازم به ذکر است طلا از نظر کریستالوگرافی در رده FCC قرار دارد. خواص شیمیایی
 
نحوه قرار گرفتن الکترون‏ها در طلا
طلا دارای میل ترکیبی بسیار پایینی است. به همین سبب اکسید نشده، زنگ نمی‌زند و در مقابل اکثر اسیدها و بازها به سادگی مقاومت می‌کند. گفته می‌شود تنها حلالی که طلا را در خود حل می‌کند، جوهر سلطان (ترکیبی از اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید فلوئوریدریک) است. خواص فیزیکی طلا
طلا دارای مقاومت الکتریکی بسیار پایینی بوده و سومین جایگاه را در زمینه رسانایی الکتریکی در اختیار دارد.جرم حجمی طلا ۱۹٫۸ گرم بر سانتیمتر مکعب است. چگونگی تمیز کردن طلا
الف: مقداری مایع ظرفشویی در آب بریزید و روی اجاق گرم کنید و وسایل طلایی را درون آب قرار دهید و با مسواک برس بزنید و سپس با آب داغ بشویید و خشک کنید و با جیر جلا دهید.
ب: پودر صابون را درون آب داغ بریزید و چند قطره آمونیاک به آن اضافه کنید و برس نرم لطیفی به آن بزنید و آن را با آب نیم گرم خوب بشویید و خشک کنید و سپس در الکل فرو برید و بشویید تا هیچ چروکی باقی نماند.
ج: مقداری خمیر دندان را به همراه یک مسواک روی جواهرات مالش دهید و سپس طلاها را کاملا شسته و خشک کنید. د: با مقداری آبلیمو و کمی مایع ظرفشویی طلاهای خود را جلا دهید.
ه: راه آخر این است که طلاها را در الکل ۹۰ درجه بخیسانید و مدت دو تا سه ساعت رها کنید با پارچه پشمی آن را خشک و براق کنید. برق طلا
گروه چشم‌انداز اقتصادی (The Economic Outlook Group) لندن ، طی گزارشی به پیش‌بینی بهای طلا در سال آینده پرداخته‌است. در ابتدای پیش‌بینی این گروه، این پرسش مطرح شده‌است که اگر نرخ تورم تا این حد تحت کنترل است، چرا بهای هر اونس طلا به بالاترین سطح خود در ۲۴ سال گذشته یعنی سقف ۵۰۰ دلار افزایش پیدا کرده است؟ به اعتقاد گروه چشم‌انداز اقتصادی، هم‌اکنون سرمایه‌گذاران بین‌المللی با رویکردهای متفاوتی به این فلز گرانبها و ارزشمند نگاه می‌کنند. در واقع، آنچه که تقاضا برای خرید طلا را افزایش داده‌است، به نگرانی‌های تورمی مربوط نمی‌شود، بلکه یک سری تحولات دیگر است که به این افزایش تقاضا دامن می‌زند. اولین عامل، به دیدگاه خارجیان به ویژه تولیدکنندگان نفت اُپک مربوط می‌شود که نمی‌دانند با دلارهای هنگفتی که از بابت افزایش کسری حساب جاری آمریکا نصیب آنها شده، چه کار کنند. البته آنها ساده‌ترین راه را در تبدیل دلارهای خود به یک پشتوانه مالی مستحکم و با ارزش افزوده مانند طلا یافته‌اند، زیرا طلا نسبت به سایر دارایی‌های موجود نظیر سهام، اوراق قرضه و سایر ابزارهای مالی از ریسک بسیار پایینی برخوردار است. دلیل دوم، افزایش محبوبیت طلا در جهان به واسطه ورود میلیون‌ها شهروند هندی و چینی به جرگه طبقه متوسط و پولدار جامعه‌است که به دلیل درآمد بیشتر، مایل به تبدیل مازاد درآمد خود به فلزات گرانبها مانند طلا هستند. در همین راستا، تقاضا برای مصرف طلا در کشور هند در نیمه اول سال ۲۰۰۵ بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته‌است. سومین دلیل افزایش تقاضا برای خرید و نگهداری طلا، این است که در حال حاضر بیشتر مردم جهان تمایلی به سرمایه‌گذاری در دارایی‌های پرریسک را ندارند، چرا که این روزها جهان آنقدر ناامن شده که هر لحظه احتمال وقوع یک بحران وخیم که ارزش دارایی‌ها را به شدت دچار نوسان می‌کند، وجود دارد. به همین دلیل، بیشتر سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند سرمایه‌های خود را در یک دارایی ارزشمند و درعین حال، مصون از خطر کاهش ارزش مانند طلا سرمایه‌گذاری کنند. با توجه به موارد یادشده، گروه چشم‌انداز اقتصادی پیش‌بینی کرده‌است که بهای هر اونس طلا در سال ۲۰۰۶ از مرز ۶۵۰ دلار فراتر خواهد رفت. هجوم برای طلا
نزدیک به نیمی از طلای دنیا نزد دولتها بصورت شمش (قطعه‌های طلا) نگه داری می‌شود.طلا همیشه ارزش خود را حفظ کرده است.از سال 1840 تا 1900 میلادی،هزاران نفر طی جریانی که به هجوم برای طلا یا تب طلا معروف شد،در کالیفرنیا،کلرادو،یوکون در کاناد،آفریقای جنوبی و استرالیا بخت خویش را برای دستیابی به طلا آزمودند.

آزمون کار و فناوری ششم ابتدایی


آموزشگاه غیر دولتی فارابی گرمی

سوالات تشخیصی و ارزیابی قبل از تدریس در س کار و فناوری                                  

1_ یک صفحه کلید شامل کدامیک از کلید های زیر می شود؟

الف)کلیدهای حرفی        ب)کلیدهای اعداد               ج)کلید فاصله           د)همه موارد

 

2_ بعد از روشن شدن رایانه،صفحه ای نمایان می شود که به آن ............. می گوییم.

الف)ویندوز(Windows)       ب)نماد (Icon)         ج)میز کار(Desktop)         د)صفحه نمایش(Monitor)

 

3_ با حرکت دادن ماوس،علامت فلشی روی صفحه نمایش حرکت می کند به این علامت .............. می گوییم.

الف)نماد(Icon)          ب)کلیک(Click)            ج)اشاره گر(pointer)             د)میز کار(Desktop)

 

4_ در هنگام کار کردن با رایانه باید به چه نکات بهداشتی توجه کرد؟

الف) فاصله صفحه نمایش از چشم         ب) تنظیم تکیه گاه پشت      ج)تنظیم ارتفاع صندلی (متناسب با قد)     د) همه موارد

 

5_ به تصاویر کوچکی که در میز کار رایانه قرار دارند چه می گوییم؟

الف) اشاره گر(pointer)         ب) ویندوز(Windows)        ج) نماد (Icon)          د)دکمه شروع

 

6_ برنامه نقاشی از کدام مسیر زیر اجرا می شود؟

الف) همه برنامه ها           نقاشی

 

ب)همه برنامه ها        لوازم جانبی          نقاشی

 

ج) روشن(power)            همه برنامه ها             لوازم جانبی            نقاشی

 

د) لوازم جانبی            نقاشی

 

7_ .کدامیک از موارد زیر از اجزاء سخت افزار رایانه محسوب نمی شود؟

الف)صفحه نمایش(Monitor)       ب)کازه(Case)               ج)ویندوز(Windows)               د)چاپگر(Printer)

 

8_ برای روشن/خاموش کردن رایانه از کلیدی روی کازه استفاده می کنیم که علامتی به شکل..............دارد.

 

9_ با روشن شدن رایانه،برنامه ای به نام .................اجرا می شود.

الف) میز کار(Desktop)         ب)ورد(Microsoft Word)            ج) ویندوز(Windows)       د)نقاشی(Paint)

 

10_ نام اجزاء سخت افزاری کامپیوتر را بنویسید.(همراه با نام انگلیسی آنها)

 

 

 

11- کدامیک از ابزارهای زیر در ساخت هواپیمای  چوبی مورد استفاده قرار گرفت

 

الف ) اره آهنی           ب)  کمان اره          ج ) اره معمولی                  د) اره فولادی

 

12-  تخته بکار رفته در هواپیمای چوبی کدام گزینه است

 

الف mdf        ب- چنار                ج- سه لایی          د- چوب درخت بلوط

 

13- برای درست کردن آهن ربای الکتریکی شما به کدام نوع باطری نیاز دارید

 

الف ) یک ولتی           ب)  یک و نیم ولتی          ج ) دو ولتی                  د) دو و نیم ولتی

 

14- سیم بکار رفته در موتور الکتریکی از چه نوع می باشد

 

الف ) سیم معمولی           ب)  مسی کلفت          ج ) لاکی                  د) سیم نازک بدون روکش

کربن دی اکسید

کربن دی‌اکسید ، دی‌اکسید کربن یا گازکربنیک با (فرمول شیمیایی CO۲)، از ترکیب کربُن با اکسیژن به دست می‌آید. گاز کربنیک بر اثر احتراق زغال و مواد آلی در مجاورت اکسیژن، تخمیر مایعات، تنفس حیوانات و گیاهان و غیره به دست می‌آید.

گاز مزبور گازی است بی‌رنگ، بی‌بو، دارای طعمی مایل به حموضت. وزن مخصوص آن 1/52 است. چون این گاز سنگین‌تر از هواست، همیشه در طبقه ٔسفلای محیطی که حاصل می‌شود، پخش می‌گردد.

گیاهان از آن در فرایند فتوسنتز برای فرآوری کربوهیدرات‌ها بهره می‌برند و با گرفتن آن، از خود اکسیژن بیرون می‌دهند. CO۲ حاضر در اتمسفر در نقش یک سپر حرارتی برای زمین کار می‌کند و با اثر گلخانه‌ای طبیعی خود، از سرما در زمین جلوگیری می‌کند. اگرچه تراکم‌های بالای کربن دی‌اکسید در جو زمین، که با سوختن سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود، به عنوان آلاینده جوی شناخته می‌شود.

شکلک های محدثه

ادامه نوشته

فتوسنتز چیست؟

فتوسنتز، فرآیندی زیست‌شیمی است که در آن، انرژی نورانی خورشید توسط گیاهان و برخی از باکتریها به انرژی شیمیایی ذخیره‌شده در مواد غذایی آن‌ها تبدیل می‌شود. کمابیش همهٔ ارگانیسم‌های روی زمین به آن وابسته‌اند. در عمل فتوسنتز، اندام‌هایی مانند برگ که دارای سبزینه هستند، کربن دی‌اکسید، آب و نور را جذب‌کرده و به کلروپلاست می‌رسانند. طی واکنش‌هایی که درون کلروپلاست انجام می‌گیرد، این مواد به اکسیژن و کربوهیدراتها تبدیل می‌شوند. تمامی اکسیژن کنونی موجود بر روی زمین، فرآوردهٔ فتوسنتز است. برخی از کربوهیدرات‌های مهم تولیدشده مانند گلوکز، می‌توانند به سایر مواد آلی، لیپیدها،نشاسته، سلولز و پروتئین تبدیل‌شوند که برای تبدیل‌شدن به پروتئین، نیاز به نیتروژن دارند. ژان باپتیست ون هلمونت، یکی از نخستین آزمایش‌های مربوط به فتوسنتز را انجام‌داد.

شکلک های محدثه

ادامه نوشته

کلمه های هم خانواده

درعربی به کلماتی هم خانواده می گویند که ازیک ریشه گرفته شده باشند و حرف های اصلی آنها پشت سرهم بیایند مانند :

رابط - مربوط - ارتباط - ربط

عجله - عجول - عاجل و تعجیل

تدریس - دروس - مدرس - درس

عامل - معمول - عمال - عمل

تعلیم - عالم - معلم - معلوم

نظر - ناظر- منظور- منتظر- انتظار- منظره- نظارت

نکته :

کلمات هم خانواده درعربی از نظر معنی به هم نزدیک هستند و دربیشتر مواقع  سه حرف مشترک دارند .

کلمات هم خانواده در فارسی :

ملاک هم خانواده بودن در فارسی بن ماضی و مضارع است .

کلمه هایی که بن ماضی و مضارع یکسانی داشته  باشند با هم هم خانواده هستند .

مانند :

دانش - دانا - دانشمند - دانا و نکته دان

 

نکته :

بعضی از هم خانواده ها درزبان فارسی بن فعلی ندارند .

مانند :

گل زار - گلستان - گل خو - گلدان - گلنوش - و گل رخ

هنرور - هنرمند - هنر دوست - هنری و باهنر

معنی

معنی


خود:خدا                                                            خلق:آفریده                          خلقت:آفرینش                                                     خالق: آفریننده-خلق کننده

خلاصه ی درس دوم فارسی ششم ابتدایی

معلّم در کلاس ، بر روی تخته چهار کلمه را نوشت و از دانش آموزان درباره ی آن هال نظر خواست. این چهار کلمه: « خود، خلق، خلقت خالق » بود.

فرزانه از گروه تفکّر گفت: « هر چهار کلمه با (خ) آغاز می شود. ما هم در تولّد تقریبا یکسانیم ولی هر یک راه متفاوتی را می رویم. »

پروانه نظر گروه ایمان را چنین داد: « ما به ترتیب این کلمات می توانیم به شناخت خدا برسیم . »

نظر ریحانه از گروه اخلاق این طور بود که : « ریشه ی همه ی پدیده ها در اخلاق خوب است. »

نظر گروه علم نیز چنیه گفته شد: « با توجه به هم خانواده نبودن خود با بقیّه، پس هر کس خودبینی کند به خدا نمی رسد. »

گروه عمل نیز در پایان گفت: « شخصیّت افراد در رفتار و عمل آن ها آشکار می شود. »

معلم در پایان این طور نتیجه گرفت که: چهار کلمه ی « خود ، خلق ، خلقت و خالق » با پنج کلمه ی « تفکّر، ایمان ، علم، عمل ، اخلاق » را ه و روش های شناخت خدا هستند.

لایه اوزون

برای دیدن به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه نوشته